måndag 4 januari 2010

Syster blir 9

Idag fyller syster 9 år, blir stor tjej på riktigt, tycker hon själv iaf :D Hon har fått massor av paket, bland annat lite kläder till en björn, böcker, en snygg "häng-mössa" = en mössa som hänger ner lite i nacken...mycket viktigt! :p

Thea kom igår, hon tyckte vi var läskiga, katterna var hemska och Irja var ju helläbbig! Men efter 2 prommisar och att matte och husse åkt så lugnade hon ner sig betydligt och det går bättre och bättre. Hon söker sig mycket till knät, tror det beror på att hon är osäker och känner att det är tryggt att kunna se saker från ett lite mer skyddat perspektiv men vi låter henne vara mycket på golvet så hon får vänja sig. Trots att Irja var så läskig igår så sov dom båda med mig och Elias i sängen (kan tala om för er att Thea är bra mycket bättre på att sova i säng än Irja som breder ut sig och inte bryr sig ett dugg om hon ligger med sina 16 kila mitt på ens mage eller hur mkt man puttar på henne). Hon har inga problem att vara ute och gå såvida inte Irja står och tittar på henne, då blir hon lite stel och väntar tills Irja går igen. Hon kommer jätte fint när man ropar på henne (här inne då, hon går i koppel ute tills vi lärt känna varandra lite bättre) och drar ingenting ute.

Vi har hunnit busa med både boll och lite kamp med en strumpa men det är tydligt att se att hon gillar att jaga mer, jaga strumpan men framför allt bollar. Jaga och hämta, jaga och hämta. Sen har vi också tränat lite sitt och kontaktövningar med lite godis för att vänja henne lite vid mig. Hon är super mysig om än fortfarande ganska osäker, gör rätt stora lovar runt katterna (Maja vågar hon knappt gå förbi alls men kattskrället står och stirrar ut henne den elakingen så det är rätt förståligt) och aktar sig en del för Irja och ifall ngn gör lite för plötsliga rörelser hoppar hon till lite. Thea har vant sig fortare än vad jag trodde och det är inget bråk om vems mat som är vems eller någonting sånt.

Måste dessutom berömma min lilla gris. Irja är helt otroligt fin med Thea, läser hennes signaler perfekt och efter två lekinviter som Thea inte alls svarade på så låter hon henne mest vara eller nosar bara lite försiktigt. Efter ett enda nej så låter hon bli Theas skål vilket är helt otroligt med tanke på vilket matvrak den hunden är! Hon är inte heller speciellt avis när man gosar med Thea även om hon inte har ngt emot när man gosar med henne också. Så vi varvar lek och socialträning med dom båda och det går super bra!

Just nu har båda hundarna slocknat på varsin sida om mig här i sängen, de är trötta efter bus och prommenad. Dom är bara för söta! :D

1 kommentar: