torsdag 11 februari 2010

Vaktande

Vi har under dom senaste dagarna haft målare här hemma för att göra sista tuchen på vår nya matsal (som blev när vi slog ut väggen mellan gamla tvrummet och blomrummet). Detta har mottagits olika av våra djur här hemma. Katterna tyckte att det var super spännande den första tiden och hoppade ner i alla lådor, kassar och påsar som målarna hade med sig. Efter några timmar gav de sig och gick vidare mot nya äventyr. Irja skäller när dom kommer varje morgon och även ifall det gått ut en stund på dan men det har mer med att göra att det kommer någon, hon skäller även ifall det är en familjemedlem som kommer hem.

Thea däremot har varit riktigt svårflörtad. Hon har precis som Irja skällt när dom kommer men tagit det ett steg längre. För tillfället ligger hon bredvid mig i soffan och morrar när någon av de stackars männen gå förbi här i rummet. Hon har nedlåtit sig att lukta på dom men talade tydligt om att hon ogillar främmande karlar i huset vilket kanske säger något om framtiden ? :p
Tur att Elias är totalaccepterad och näst efter mig den viktigaste här hemma enligt lillskruttan.

Efter ett kort nej så tystnar hon och övergår till taktiken att stirra ut dom vilket inte heller fungerar så bra. Tur att målarna är snälla, dom har haft hund själva så dom har överseende.

Kan inte sluta att fashineras av att Thea och Irja har så olika socialt beteende. Theas kan vara ganska skönt på ställen med mycket folk typ bussen och ridhusträningar, behöver liksom inte hålla koll på henne för hon är alltid där jag är medan Irja får jag ha stenkoll på. Men vid hundmöten är Irjas definitivt att föredra även om Thea sakta bättrar sig så är det lättare med en hund som är tyst än en som tokskäller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar