tisdag 9 februari 2010

Lådträning

Japp, precis som alla andra så tänkte jag att det är bra att träna lite bakdel på hundarna så sagt och gjort så letade jag upp den bästa låda jag kunde hitta här hemma vilket var ett tomt glasspaket. Irja fattade fort att framtass i är bra och efter en stund även två. Hon har ju tränat mycket med lock och andra trick där man använder framtassarna så det var inga problem alls.

Man ser direkt att mitt tränande fram till nu med Irja har varit i princip sittandes så när hon blir frustrerad sätter hon sig direkt vilket kan bli lite svårare att fortsätta med att sätta i baktassarna.Lådan var lite liten som start för Irja som ibland satte en tass på kanten och då välte den :P men den funkade i brist på annat.

Thea tog lite längre tid på sig och funderade men å andra sidan gick det fortare för henne att förstå vad lådan var till för. Det är som Pernilla säger om Ture, tänker en stund men behöver bara typ 3 klick innan dom har hajat vad man vill. Andra omgången så började hon också testa med tre tassar i. Hon går då över lådan så att baktassarna är i och sen vänder sig och trampar snabbt en framtass. Skulle vilja att hon står i med båda framtassarna och testar en baktass, då är det lättare att få rörelsen rätt men hennes sätt funkar ju också.

Tycker att båda tjejerna var duktiga och förstod fort att det var något med tassar i lådan, så vi tränar vidare så kanske det kmr en film när vi kommit lite längre. :D

1 kommentar:

  1. Nej varför ska man ha bråttom verkar Ture tänka när han funderar :-)

    SvaraRadera