torsdag 2 januari 2014

Årsutvärdering

För att utvärdera året som gått så tänkte jag jämföra målen med resultatet och så får ni också lite sammanfattning av 2013

Målen för 2013:
Mina egna mål: 
- Fortsätta utbildningen till psykolog - Yes. Knallar på och jag ligger i fas med studierna. Om en månad har jag gått halva utbildningen =)
- Tillbaka som volleybolltränare, träna tjejerna med en härlig attityd och bra upplagda träningar - Yes, väldigt roligt och jag trivs så himla bra som tränare. Väldigt kul lag att träna och en gång i veckan utökades till den här terminen till 2
- Löpträna under året. Både att få upp kondis och rusher till agilitybanorna. Inget specifikt antal utan som andan faller på - Tja, det går ju inte att misslyckas med denna då det är när andas faller på. Fast andan har inte falllit många gånger direkt :P Fast efter ett väldigt långt uppehåll så tog jag en runda med mamma och Elias här om dagen och träningsvärken sitter fortfarande i.
- Börja jobba på Klicka Hunden och hålla mina första kurser där - Yes. Har hållit kurser i agility, raly och valpkurs plus några privatträningar har det också blivit i allmänlydnad.
- Träna mer effektivt i all hundträning, mindre göra vad andra gör och mer fokus på vad mina hundar behöver träna - Har blivit bättre på et men har fortfarande en bit kvar. Nu är det mer vad jag är sugen på och vad som jag tycker är roliga detaljer än exakt vad vi behöver träna. Skulle behöva bli bättre på att lägga upp träningarna med specifika mål i en snarare framtid.
- Ta pauser, tid för mig själv. Både i vardag och helg! - Är helt klart bättre på det än förra året men fortfarande lång bit kvar
Bonusresultat - Hållit rätt mycket kurser på klubben vilket varit kanonkul!
 
Irja
- Fortsätta hålla sig skadefri och busa på promenader - Mja, hon har hållit sig som vanligt (dvs med sin patella konstant) under större delen av året men mot senhösten så gick hon mer orent och jag kollade upp henne hos Kerstin på Ultuna. Operation av patellan blev domen och hon är nu inder första tiden efter operation av vänstra knät. Hon går och belastar benet bra och vi avvaktar i väntan på återbesök och rehabplan. Busat har hon dock gjort mer än vanligt under året, hon och Kylie har haft riktigt roligt ihop =)
- Ta sista uppflyttningen i fortsättningsklass i rallyn - Check, togs 1 maj på första rallytävlingen för året med hela 99poäng vilket är personbästa!
- Starta avancerad klass i rallyn - Check. Godkänt resultat på debuten med 75p. Dock blev det bara en start i avancerad.
- Ha kul på agilityplanen när vi tävlar där. Inga resultatkrav alls utan bara skojigt! Efter en miss av mig så fick hon tävla officiellt 1 lopp i mars. Hon sprang med Elin och hade väldigt kul! Placerade sig 6/63. Utöver det har hon tävlat allroundKM och var så glad så!
- Fortsätta vara världens bästa nallebjörn - Som alltid! Varit väldigt mysig och glad i år. Haft kul på promenader och varit mer pepp, speciellt under andra halvåret har hon spontant kampat och busat i kopplet flera gånger i veckan, lekt med Kylie och även busat inomhus.
Bonusresultat - KM där hon kom på delad 2a plats i rallyn på 97p, 3a i agility large och lyckades ta sig runt lydnaden! Totalt kom hon på 10 plats av 12 i allrounden.
Thea
- Fortsätta vara skadefri - Hon slog i en klo under sena hösten där hon fick ett ordentligt jack långt upp på nagelbädden. Det höll sig helt okej vila men drogs sedan upp igen. Nu har klon vuxit ut längre och jacket finns kvar på klon men påverkar henne inte alls.
- Kvala till SM-2013 individuellt - Yes, i sista sekund! På säsongens nästsista tävlingsdag lyckades hon ta sista hoppinnen. Snacka om häftigt!! Elias följde med och han verkar föra tur med sig.
- Förhoppningsvis starta SM-2013 - Yes! Häftigt att få stå på startlinjen individuellt första gången. Vi lyckades med vårt uppsatta mål att ta oss runt bägge dagarna. Dock med både hinder och tidfel. Hon blev delvis påverkad av att et var mycket publik och i henns huvud skumma saker som kameror etc. Är trots det nöjd med vår prestation!
- Kvala till SM-2014 individuellt - Yes, och det bra mycket tidigare än förra säsingen =D Klar med agilitypinnarna 8 juni och sista hoppinnen trillade in redan 18 augusti. Sen dess har hon tagit en extra agilitypinne.
- Starta med nya laget - Både startat och tom hunnit kvala till SM =)
- Vara världens bästa myshund och sängkamrat - Självklart! Dock får hon nu dela både säng och knäplats med Gus.
Bonusresultat - KM där hon startade i allrounden. Med minimalt med träning kom hon runt lydnaden, fick hela 92 poäng i rallyn (:O) vilket gav en delad 4e plats och kom 2a i agility small. I allrounden slutade hon på 7e plats.
Kylie
- Hålla sig skadefri - Bara småskavanker som något sår, inga större saker =)
- Vinna en agilityklass - Yes, 3 stycken till och med. 1 ag1, 1 ho1 och 1 ag2.
- Klassa upp sig till klass 2 i agilityn - Yes, både hopp och agility. Har just nu 2 pinnar i ho2 och 1 i ag2
- Ta sista uppflyttningen i fortsättningsklass i rallyn - Yes, på 90 poäng och placerade sig 3a
- Starta avancerad klass i rallyn - Yes, en tävling och 90 poäng på debuten.
- Starta lydnadklass 1 - Yes, det blev 2 starter. Debuten gav 147 poäng och 4e placering, dagen efter fick hon 175 poäng, placering 3 och ett 1a pris!
- Ta lp1 - Tyvärr inte men ett 1a pris så vi är på väg
- Träna vallning - Det här får jag bedöma som ett Nej, vi fick ihop något enstaka pass men tiden har helt enkelt inte klaffat.
- Vara världens bästa lekhund och mupp - JA! Svårt att vara annat när man heter Kylie ;)
Bonusresultat - Startade på DM där hon kom 4a i hopploppet
                       - Körde allround på KM där hon på 13 plats i lydnaden och VANN rallyn på 98 poäng! Totalt kom hon på en 4e plats trots att hon kom sist i agilityn. 
                       - Bästa bonusresultatet var att Kylie fick möjligheten att vara med i agilitylaget No Limit. Vi är dessutom kvalade för SM 2014 vilket innebär att Kylie kommer starta sitt första SM 3 år gammal!

Gus
Sen har vi fått tillökning i flocken av Chihuahuan Gustav (här går han under namnet Gus - som råttan i Askungen) som bor hos oss sen ett par månader tillbaka. Han ägs av Matilda men bor alltså här tills vidare. Han är en gosråtta av största slag och ska alltid ligga nära nära i sängen eller soffan. Får han inte tillräckligt med uppmärksamhet tränger han sig emellan och sätter sig precis ivägen. Några typiska Gus-drag är: stå på bakbenen, fnysa, blir så glad så att han låter som en gris, charma alla han träffar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar