onsdag 25 september 2013

En ensam pinne kvar

Helgen som gick var vi uppe i Tierp och tävlade med Plockepinn (Theas lag). Vi hade två stycken pinnar kvar till SM, en i hopp och en valfri. På lördagen var det två agilitylopp och söndagen två hopp. Lördagen började finfint med 4 nollor och laget kom på 2a plats. Även i andra loppet nollade vi hela bunten och det räckte till 1a plats och därmed kammade hem 2 st agilitypinnar. Elin körde Jessie i första loppet och jag körde henne i andra. Både jag och Elin har varit förkylda ett tag så vi turades om att köra istället för att halvdö av kondisproblem XD. Märks tydligt att Jessie trycker på bättre med Elin så vi vinner helt klart på tid när Elin kör henne!

Söndagen gick det tyvärr lite sämre. Nelly fick lite tidsfel och Dijana råkade starta innan signal så laget fick lite tidsfel totalt och hamnade på 3e plats och det var två pinnar. Men ändå 4 hindernollor till (Dijana nollade det lopp hon ändå körde trots utom start) och tiden Dijana hade pressat på hade nog ändå inte räckt till pinne tyvärr. Vi har ju lite tiderna mot oss i hoppklasserna. Sista klassen så drog jag på mig och Thea en ordentlig handlingsmiss och hon kom förbi sista hindret, höll på att hoppa det tillbaka med rundade och tog det rätt. En 5a och stort tapp i tid. Elin och Jessie fick vägran i slalomet och Nelly fick lite tidsfel. Dijana satte klassens snabbaste nolla men det räddade inte upp oss andra så en 4e plats utan pinne.

Så nu har vi en pinne kvar i hoppklass för att få starta på SM. Inte mycket men nackdelen är att vi inte heller har många starter kvar innan perioden är slut. En hoppklass i rättvik, två på kistamässan, en i knivsta och en eller två i kumla. Håll tummarna för oss!

ps, en väldigt kul grej är att jag räknat (för hand då sbktävling inte är uppdaterad) på vilka som är kvalade till SM i lag och inte och det är just nu 4 lag kvalade och det är endast 2 lag som ligger bättre till än vi (är inte X antal lag kvalade så får man kvala med färre pinnar osv) och det innebär att vi just nu ligger som delad lag 7 i ordningen för att komma till SM. Ganska stort :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar