måndag 20 maj 2013

3 SMpinnar i Härnösand

Mysig helg med premiär i husbil. Både jag och tjejerna stortrivdes *tummen upp*

Resultatmässigt har det var sådär. Thea har kännts fin men dåligt kf på balansen som behöver tränas på. 1 SM pinne i agilityn. I hopploppen var det en trist miss på en extra mur (annars hade hon ett bra tryck i banan som kunde räckt långt) och sen ett lopp där hon började riktigt fint med reagerade sen på domaren som stod nära slalomet (direkt efter platta) och efter det tappade hon trycket helt = för långt ner i resultaten för att ge ngn pinne. Hon känns fortfarande härlig att köra och med ett bra tryck i de flesta loppen. Så kfgenomgång från nu fram till SM så att de sitter ordentligt och i övrigt så öser vi på!

Med laget Plockepinn som gjorde debut kammade vi hem två vinster och dvs 2 pinnar. Konkurrensen var obefintlig då vi var enda laget men oavsett så känns det bra med två pinnar i direkt. Här gjorde vi en fin nolla första dan och sen kaoslopp dag två.

Kylie har gjort fina delar i loppen men summan resultatmässigt är inget att hänga i julgranen direkt. Av 4 lopp så har vi fått slalomfel i alla (blandade fel av att gå ur för tidigt, missa ingången, springa förbi...) och rivit hinder i 3. Så absolut inte nöjd med dom bitarna. Stora genomgående problemet är fortfarande att hon inte kortar sig ordentligt/tillräckligt/alls. Det som skapade rivningarna och de flesta av slalomfelen. Vi MÅSTE få till detta om vi ska komma någon vart alls. Känner att jag börjar bli ordentligt irriterad på problemet så det måste bli skärpning i träningen här.

De delar som var fina var att jag kunnat lämna henne väldigt mycket själv i raksträckorna, vågat dra på och att hon ansvarar själv för att ta linjerna vilket hon gjort bra (minus en miss i sista loppet). Bitvis har vi haft en kanonkänsla tillsammans. Jag glömmer ofta att hon är så ung och oerfaren som hon är och hon klarar bra mycket mer än förväntat på så här kort tid! Dessutom har hon varit underbar bredvid planerna, ligger lös och tittar på hundar som kör i tältet, somnar i solen och bara myser. Lite småpip på vissa hundar men slutat direkt på tillsägelse. Tagit det helt ok lös själv i tältet när jag gått banvandring och varit allmänt soft. Stor skillnad från förra sommaren! Känns liksom som att hon mognat på sig mycket. Det är fortfarande alldeles för svårt att titta när jag kör Thea men med en vattenflaska i handen på Josefin blev också det bättre XD.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar