torsdag 30 juni 2011

Brundinkurs dag 1

Vi tillbringade hela förmiddagen på klubben med kurs för Camilla Brundin. Riktigt skojiga banor hon ritat men en hel del utmaningar både för hundarna och för förarna. Märks ganska tydligt att Thea är Thea = sheltie. Hon gillar inte när jag står still (typ inkallande start, springer i förväg för att sen stå och vänta) och speciellt märktes det i en jakkosituation där hunden nästan skulle runda en själv innan jakkon vilket då gör att jag ska stå hyfsat still och hon ska jobba själv. Nehepp, gillades inte. Seg i fart och väldigt tveksam i hoppet då. Sen gillar hon inte när det blir för nära, typ i tysk och även om jag blir sen med tex blindbyten. Istället för att riskera att bli trampad på så springer hon förbi. Smart hund, jag hade gjort likadant. Men bara att träna på alltså.

I övrigt gick hon så jäkla fint alltså!! Snabb, peppad, taggad, på och så duktig. Fick till en riktigt klockren balans och fick beröm för den. Mot slutet tacklar hon av pga värmen och vem fan gör inte det efter nära 3 timmar i strålande sol..?! Så duktig min lilla skrutta!!

Kylie hängde med som kuttersmycke vilket hon klarade med barvur. minglade nöjt omkring oss när vi byggde om bana, kom vid inkallning direkt (utom en endaste gång som hon hade viktigare saker för sig - titta på hund), hälsade på massa människor, hälsade på hundar och för första gången fick hon också leka med valpar. Det var Annas Kitty och hennes brorsa Virus som var en sväng på klubben. Lekte med dom ett tag. Där märks det att vi har en del att jobba på, både Kitty och Virus bryter leken fint när matte säger till medan Kylie tyckte att vadå..roligare att fortsätta leka ju^^ Det ska vi öva vidare på!

Hon pep en del i buren och speciellt när hon såg/hörde mig och Thea köra, då blev det livat men det är samma här hemma, tränar jag med en av de andra så SKA hon bara vara med och river kompostgaller och nästan möbler för att komma till oss. Hon tände även till på slutet när andra hundar körde men med lite träning så låg hon så tyst och fint och bara tittade på. Vad gör inte denna lilla valp för lite godis va?
Det var så mycket att titta på så hon somnade inte förrän runt 12 (vaken sen 7)!! Och så fort vi kom hem slocknade både hon och Thea på golvet och har i princip sovit sen dess. Blir nog en lugn kväll för monstervalpen ;) <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar