tisdag 27 juli 2010

Små framsteg i vardagen

Det märks tydligt att Thea utvecklats mycket i möte med andra hundar. hon har väldigt mycket kvar tills dess att hon kan tyst acceptera att ha hundar nära sig och inte minst i hemmet men hon har blivit såååå mycket bättre!

Senaste provet var när mamma fick hem en kompis som har en spaniel (springer tror jag) och jag var på jobbet. De möttes ute med alla hundarna (Irja självklart med som moraliskt stöd då hon inte bryr sig ett dugg med hundar i huset) och mamma körde lite skvallerträning efter instruktioner. Efter en ganska lång promenad nere på fältet där hundarna kan vara lösa så gick de helt sonika in och det gick kanon. Thea var lugn och fin, det vore en överdrift att säga att hon gillade Justin men hon brydde sig inte så länge hon kunde hålla ngn meters avstånd. Justin själv är världens lugnaste och finaste kille så ett perfekt övningsobjekt.

Så stolt över min lilla tjej som visserligen hade klistrat en del på mamma och gruffat lite när de möttes först men i övrigt skött sig exemplariskt!

Nästa utmaning blir senare i veckan då jag och Elias ska till Elias föräldrar (som har Softisen Chippen på 4 år). Chippen är ganska på och har varit väldigt intresserad av Thea, dom senaste gånger de träffats, som då tycker att han är både pest och kolera på samma gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar