lördag 13 oktober 2012

Bra och dåliga resultat

Kylies debut i fortsättningsklassen gick riktigt bra. 93p och jag är väldigt nöjd med hennes fokus! Hon nosade dock i liggstadgan under momentet "sitt-ligg-gå runt". Funderar lite om jag ska köra platsliggningsligget där dvs ner med hakan för att få henne att uppfatta att det inte är bara att ligga kvar utan att man faktiskt fortfarande jobbar. Jag tappade henne vid näst sista skylten och vi var för nära skylten för att få henne att komma tillbaka direkt och där drogs 4p. Annars är jag riktigt riktigt nöjd! Kul att jag är mer nöjd med denna runda än förra veckan då vi fick 95p. Bevisar att det inte handlar om poängen utan om känslan av rundan. Idag var hon med och fokuserad! Kul debut för lillstumpan.

Irja då - haha jag kan mest garva åt eländet. Vi kom väl fram till att hon iaf var söt...för duktig var hon då inte! Ne, inte med mig allt, skällde sig genom banan, stora avstånd och hamnade snett, ställde sig inte, ofokuserad, sen ja osv. Tror att det blev för tajt mellan hundarna, hade bara 3 hundar emellan och det blev ingen direkt tid för Irja att landa lite i huvudet och koppla på samarbetet utan blev för högt i hetsen och ja, då gick det åt skogen. Kan också vara så att hon kört för mycket. I agilityn går hon bäst när hon vilat 1-2 månader. Nu har hon tävlat flera tävlingar på kort tid och tränat en del där emellan, kan ju såklart påverka henne. Första resultatet där hon inte blev godkänd sen vi startade.

Ikväll drar jag på mysig tjejkväll med härligt hundsnack och annat kul! Och sen tro det eller ej har jag en ledig söndag! Eller ja, har massor att plugga men iaf jobb- & hundaktivitetsledig söndag! Vete sjutton när det hände senast.

fredag 12 oktober 2012

Kylies första titel, Irjas debut i Rally f och en spännande hemlis

Ibland är det relativt dött här hemma och ibland är det så mycket att jag inte hinner med att blogga om allt...

Vallkursen för Bobby var väldigt intressant! Lärde mig massor och Kylie gjorde stora framsteg! Jag känner att vi absolut skulle kunna träna till godkänd vallhund bara vi hade tillgång till får. Det där lilla, lilla, pyttelilla (megastora) problemet - får... Får se om vi kan få ihop lite privatträningar eller så till våren. Det svåra är ju dock tiden och pengarna. Inte billigt att gå privat direkt. Men någon gång så ska vi fixa det där VPt.

I söndags hade vi rallytävling på schemat. Kylie körde nybörjarklassen och vi gick väl en sisådär runda. Poängmässigt var det bra, riktigt bra tom men känslan njae... Hon tappar fokus så fort vi kommer in på banan och jag får slita för att ha henne hos mig. Med röst och med kroppsspråket. Hon kan sååå mycket bättre och det är därför jag blir så irriterad! Vi måste jobba, jobba, jobba på fotgåendet helt enkelt. Med mycket störning. 95 poäng fick hon iaf och det var högsta poängen jag fått hittills under en rallytävling. Surt då att jag inte är nöjd med själva känslan. På den fina poängen tog hon iaf sitt tredje raka resultat i Nybörjarklassen och därmed titel. Det innebär att vi prickar av ett mål på listan, att flytta upp Kylie minst en klass i rallyn, men nu siktar vi på en till innan nyår! Så när jag har en stund över ska jag se till att ansöka om hennes titel så den registreras. Tar de andra hundarnas samtidigt då. För pinsamt nog har jag inte sökt Irjas titel i Rally N och inte ens Theas Championattitlar i agility eller i hopp... Latmaskigt ja + att jag inte tycker att det är så jäkla viktigt vad det står på SKK. Jag vet att hundarna tagit titlarna och så är det bra med det men ja, nu när jag samlat ett gäng får jag väl se till att få dom reggade också!

Irja debuterade i Fortsättningsklassen och då vi tränat väldigt knapphänt så gjorde hon rundan med bravur! Vi tokövade sitt-stå-stanna inför starten då den var med på banan och då vi tidigare haft svårt med ställandet så syns det att vi tränat det mycket. För mycket. Så hon blir seg i sitt istället då hon mest blir belönad för att stå. Slarvigt gjort av mig men jag är nöjd att det vi tränar på iaf ger resultat. Så några sen fick vi och lite övriga småsaker. Men frestelser som är ny i F gjorde hon toksnyggt! Tror dock inte att godiset luktade spec mkt så den brydde hon sig inte om. Den stora rosa dinosaurie-mjukisdjuret som agerade leksak störde hon sig mycket mer på, den var väl märklig skulle jag tro då vi inte har såna leksaker hemma utan med kampvarianter. De 2 sista momenten skulle utföras i spring och då näst sista var hindret så trodde hon nog att det var agility. Springa lös rakt mot ett hinder = agility. Ganska självklart^^ Gjorde att hon började tokskälla direkt när vi började springa (hon får skälla obehindrat i agilityn då hon gör det av glädje och jag inte vill ta ur den lilla fart hon faktiskt har där). Fick 10 minus på ihållande skall på de två sista skyltarna och ändå fick vi 80 p på debuten. Riktigt bra jobbat av min pantertant!! Betydligt mer nöjd med hennes runda än med Kylies då Irja kändes mer med mig, mer fokuserad och framför allt så utvecklas hon till det positiva hela tiden! Kul! Idag körde vi ett kort pass med spring i momenten och direkt vid första skallet så sa jag app app och gick tillbaka och gjorde om. De två sista gångerna klarade hon 3 moment i spring knäpptyst så hoppas det fortsätter så.

Imorgon är det nästa rallytävling och jag fick flytta upp Kylie till fortsättningsklassen så det blir hennes debut och förhoppningsvis får dom bägge bra resultat.



Psst...har lite nygamla tankar som fått fart i eftermiddag tack vare Annie. Spännande grejer som jag verkligen vill genomföra men frågan är om jag har tiden. Det är mitt stora hinder i min vardag, tidsbristen. Blir jag för stressad stänger jag av och orkar ingenting så måste hushålla med min tid. Men åååh vad jag vill! Blir så peppad bara av tanken. Det skulle innebära stora förändringar redan i höst... Får klura och tänka vidare.


måndag 1 oktober 2012

Sm-pinne, vallning, valpkurs och annat smått & gott

Nu blev det mycket att uppdatera på en gång men kör i kronologisk ordning.

Igår var vi i Nynäshamn och tävlade. Dubbla hoppklasser och riktigt lerigt på plan trots att arrangören gjorde sitt absolut bästa och flyttade banorna då och då för att de inte skulle vara allt för uppkörda. Domarn hade ritat riktigt roliga banor! De var svåra men inte omöjliga, tuffa men flytiga. Sådana som jag vill ha! Blir det för lite handling så står vi oss inte i tiderna. Nu lyckades vi i sista loppet knipa en 4 placering och sista pinnplatsen. 2a hopp-pinnen så har nu två kvar. Sååååå glad!! Duktiga, duktiga Thea! Nu hoppas jag verkligen på att vi lyckas ta dom sista så snart som möjligt, det är så få tävlingar kvar så känner stressen...

Idag åkte jag och Kylie till Cilla för lite vallträning innan kursen vi ska gå för Bobby på fredag. Alltid så trevligt att komma till Cilla! Mysigt och man kan prata hund i timmar, kan prata annat än hund också. Ute i hagen sen föste vi mest (Cilla har nu gått igenom de olika termerna med mig en gång för alla så tror de sitter nu...=P) men lät Kylie också testa på lite att jobba upp i balans. Svårt tyckte hon då det var rätt springiga djur. Men åh vad fin hon är! Hon har inga tankar på att göra ngt dumt utan är så himla fin med fåren, hittar tempo rätt bra och jag gillar att det går i en takt där tom jag kan förstå och lära mig. Är väldigt glad över det! Vi hängde också med Cilla när hon skulle hämta får från en annan hage så var med i vårt första riktiga arbete. Vi gjorde inte så mkt nytta förstås ;) utan höll oss mest bredvid Mynta som jobbade och då tyckte Kylie att hon var grym som hjälpte Mynta att flytta fåren. Verkligen sjukt häftigt att se hundarna jobba. Cilla kör med dom bägge samtidigt och det är så ballt att se att hon säger åt en att göra ditt samtidigt som hon visslar den andra att göra datt. Att hon har stenkoll på bägge hundarna, fåren, vägen och bilar samtidigt. Imponerande!! Plus att både Titti och Mynta är grymma! (Iaf i mina ögon!! <3 br="br">
Efter vallningen så hade jag ca en timma ledig tid innan min vallkurs. På den timman skulle jag inte hinna göra så mycket då jag var för trött för att plugga och då skulle det inte ge så mycket. Alltså åkte jag tidigare till klubben och tränade Irja ett kort pass rally. Externbelöning och göra om vid varje skall. Funkade bra och mot slutet jobbade hon helt tyst. Dock med sämre tempo och vi fastnade ibland. Fortfarande segar hon efter vid fotgåendet om jag inte har godis i handen. Men skam den som ger sig så vi kämpar på. Tycker ändå mig se förbättringar av det slaget att hon insåg att det inte gav något att skälla. Nackdelen är att det är när hon är uppe i varv som hon skäller mest och att hon verkade dra slutsatsen om att uppe i varv=fel så hon dämpade sig istället för att tänka skälla=fel. Vill ju att hon har kvar attityden men tar bort skallet. Men fler korta pass så sätter det sig nog. Vägrar tro att det är omöjligt!

Sen drog vi igång sista tillfället på valpkursen jag hållit nu i höst. Det är ett gäng riktigt duktiga kursare och jag tror att det är de sötaste hundarna jag haft på kurs rent utseendemässigt <3 alla="alla" att="att" av="av" bara="bara" blev="blev" blir="blir" blivit="blivit" bra="bra" d="d" dana="dana" de="de" dessutom="dessutom" div="div" dom="dom" duktiga="duktiga" duktigt="duktigt" f="f" fick="fick" fina="fina" fr="fr" framsteg="framsteg" g="g" gjorde="gjorde" gjort="gjort" glad="glad" gor="gor" h="h" har="har" helt="helt" himla="himla" hur="hur" inombords="inombords" jag="jag" klart="klart" kul="kul" kurser.="kurser." ldigt="ldigt" liksom="liksom" lite="lite" lla="lla" man="man" massa="massa" med="med" mig="mig" n="n" nat="nat" ndra="ndra" ng="ng" nt="nt" och="och" r="r" rb="rb" rd="rd" rderingar="rderingar" roligt="roligt" s="s" se="se" seri="seri" ska="ska" som="som" st="st" sta="sta" stora="stora" ta="ta" tankar="tankar" till="till" tr="tr" ttringstips="ttringstips" utv="utv" v="v" valpkurs="valpkurs" var="var" vara="vara" varm="varm">

En sjukt rolig dag! Önskar alla dagar skulle vara såhär hundiga! Nu är jag helt sjukt trött och skulle egentligen bara sova men behöver plugga så får ta med mig skolboken som kvällslitteratur och drar mig nu mot sängen. Godnatt!