torsdag 23 augusti 2012

KMvinst 2012

Ikväll hade vi årets klubbmästerskap inbakat i distriktsmästerskapet på klubben. Thea vann 2010, 2011 slarvade jag bort vinsten så jag var helt klart sugen på att komma igen. Irja kom två förra året när hon körde med Elin så hon hade också lite att leva upp till. 

Började inte så bra i agilityloppet, Thea fick en femma när hon sprang förbi en tunnel. Hon såg nämligen Lova bakom och drog ditåt, fick tillbaka henne men en vägran som sagt. Efter tunneln springer hon på framåt men kollar bak två gånger innan hon får tillbaka huvudet i loppet. Riktigt snabb på slutet så glad över farten även om totaltiden inte var grym men vi tappade en hel del där när hon fokuserade mer på Lova än på loppet. Kom 8a tror jag i loppet (3a i KM).

Irja gick in stabilt och noll....nej. Nästan. Men sen hoppade hon ramen på däcket på slutet. Jag körde på och därmed disk. 

Lagom till hopploppet öste regnet ner. Thea var skitsur och försökte bara komma undan regnet hela tiden. Jobbigt då hon inte alls vill springa i sådant regn och vi behövde en bra tid då Eva och Elin nollat med varsin hund. Enda chansen att vinna var alltså att dom skulle få fel. Vi går in och nollar. Ingen kanontid direkt men ändå ok trots regnet. Elin fick en 5a, Eva fick tidsfel mer än 5 sekunder vilket gjorde att vi då vann med en 5a och bästa totaltiden!! Vi gjorde det! Vi vann =D

Irja körde en väldigt stabil nolla. Riktigt svår slalomingång (klockan 3) som hon sätter och så bara enkelt, skälligt i mål. Vår tid är alltid dålig, tror vi fick maaaaassa tidsfel men vad gör det?! Hon tycker det är kul och då får det väl vara så då. Annelie gjorde två snygga lopp med Troya och vann då lätt över oss men tvåa kom vi! 

I DM tror jag att jag och Thea kom totalt 6a vilket ändå är bra mycket bättre än förra gången vi körde DM vilket var två år sen. Irja kom en bra bit ner, ingen större koll där faktiskt. Kul kväll trots regnet och dessutom med fin pokal och rosett men det allra bästa är mina grymma tjejer!


torsdag 16 augusti 2012

Thea på utflykt

Igår var det lagtävlingar på Österåkers BK, jag hade styrelsemöte så kunde själv inte vara med men Pernilla hoppade in och körde Thea i laget. Hon körde ju Ture också så lite körigt med två hundar men det klarade hon galant! För Pernilla fick runt Thea nollat i bägge loppen! Laget fick tyvärr inga pinnar med sig denna gång. Thea var väl inte helt med på noterna vilket visades på farten, 3,72 sek tidsfel i agilityloppet och 2,77 i hopp. Men hon sprang iaf inte av banan eller frös fast någonstans så bra jobbat Pernilla!

lördag 11 augusti 2012

Första hopp-pinnen

Ingen som följt bloggen eller på något annat sätt engagerat sig i min och Theas agilitykarriär kan ha undgått att vi har det tufft med SM-pinnarna i hoppklassen. Man behöver 4 i agility och 4 i hopp för att ta sig till SM och de är de 15% bästa i loppet som får pinne. I agilty tog vi 6 pinnar förra säsongen - ingen i hopp. Jag tävlade i princip ingenting från september så körde bara sommarsäsongen men ändå. Den här säsongen har vi än så länga 4 i agility och är alltså klara där - ingen i hopp. Förrän idag! Första hopp-pinnen och vi är nu närmare ett individuellt SM än vad vi någonsin varit tidigare med 4 klara i agilityn och nu 1 i hopp. 3 kvar...

Jag lyckades tagga till trots att banan inte var direkt megasvår. Sen får vi stor sväng mellan hinder 2-3 och mellan 13-14 och i bägge fallen är det jag som står för högt upp mot hindret och står kvar för länge plus lång arm så jag trycker ut henne för stort. Jag hade också kunnat förbereda henne bättre på 15 och då få henne att hoppa mer tillbaka mot mig istället för ut och sen svänga. 


Hon är duktig på dom svängarna som är runt ett hinderstöd innan hoppet och faktiskt oavsett hur hinderstödet är riktat går hon tajt (om jag visar rätt =P ). Hon hoppar tajt både på 4an och 6an trots att dom är olika vinklar och just därför kunde jag tajtat henne mer över 15 då det är i grunden samma sväng fast hon svänger över stödets kortsida istället för långsidan.

Är över lag riktigt nöjd med min handling från 3-12 och det syns ju att jag får ta i när jag springer vilket är ett tecken på att Thea har tryck! Upploppet kände jag verkligen hur hon tog i för att springa snabbare men jag kan ju helt klart se på filmen att hon inte springer på max ännu. Men såååå kul att träningen ger resultat! Ett lopp jag kan vara lyrisk över halva kvällen bara för att vi kändes som ett team, samma känsla hade jag i det sjuka agilityloppet på förra tävlingen. Är så glad då jag verkligen saknat den känslan den här sommarn!

tisdag 7 augusti 2012

Halvvägs där

Tävling, tävling och tävling. Det är vad sommarn bestått av. Och en del resultat har det gett. Vi har nu alla agilitypinnarna vilket betyder halvvägs till SM. Vi verkar göra om förra årets bedrift då vi fick 6 agilitypinnar och inga (0) - ja, jag sa NOLL i hopp. Är rätt segt då det betyder att vi bara får en chans per tävlingsdag då det oftast bara är ett enda hopplopp.

Vi har iaf kommit ifrån våra problem i starten, jag hoppas för gott. Hon springer nu  på direkt och är mycket mer peppad så jag kommer fortsätta med vår nya startrutin. Stora träningsgrejen är nu grundfarten. Har alltid vetat att den behövt bli bättre och jag känner en aning "sista-chansen" andas i nackhåren. Är rädd att hon inte är snabbare nästa år då hon är ett år äldre men vem vet. Min lillskrutt kanske slår mig med häpnad! Vi körde iaf med boll under Österåkers sommarcup förra veckan och jag tyckte att det gav en ökning. Ska göra samma denna vecka och så utvärdera sen. Nu när vi är klara i agilityklass skulle jag verkligen vilja använda dessa lopp för att öka på farten.

Kylie fick också köra sommarcupen. Både blåbär (utan slalom) och hopploppet. Mest för att jag ville se hur hon klarar slalom på annan klubb med störning av hög grad. Blåbärsklassen gick bra, stora svängar för att jag inte förbereder ordentligt och därmed en 5a. I hopploppet var hon mer uppskruvad då jag kört Thea innan, hon redan kört ett lopp plus lagt boll i mål denna gång vilket gav för stor dragning mot mål. Hon flippade ur kan man säga. Det är liksom inte lätt att styra om hunden inte tittar på en^^ Men vi kämpade och när hon andats lite så gjorde hon hela slalom kanonfint vilket ju var målet med hela loppet. På't igen ba. Onsdag kör vi nästa omgång!

Även Irja fick köra, dock bara agilityloppet för att inte slarva bort mitt huvud med två largehundar. Hon sprang på fint och tyckte det var kul! Finaste lappisen<3 nbsp="nbsp">