måndag 24 oktober 2011

Behöver egentid

Slappardag idag. Mötte upp Annie som är hemma över helgen igår och tog en lång promenad med middag, fika och filmmys. Vi kör en repris idag =) Måste ta vara på stunderna som mina kära är hemma nu när både Annie och Maja flyttat.

Har fått besked om att jag klarat båda tentorna (vg på bägge) som vi haft hittills vilket då gav mig vg på hela första kursen. Har enbart haft siktet på att klara kursen så det här var verkligen en bonus!

Idag tog jag en dag från skolan, känner (nu blev ni förvånade va^^) att jag faktiskt har för mycket att göra. Känner att jag inte hinner med allt jag vill och framför allt hinner jag inte riktigt med mig själv. Med skola, instruktörsutbildning, jobb, HUS, träning och sen ska det även skötas om här hemma. Städning, matlagning, tomt och diverse. Tkr det börjar bli för mkt faktiskt. Stressigt och oavsett så hinner jag ändå inte allt. Tomten och byta däck på bilen är fokus för denna vecka. Blandat med plugg i skolan, har en massa plugg för hundutb dessutom som jag ligger efter med. Så detta gör att jag bestämde mig för att ta en dag för mig själv idag (blandat med lite läsning om människans fysiologi såklart) och det står MYS på schemat idag. Legat i sängen och tittat på Buffy massor och ska då som sagt strax ut och träffa Annie. Egentid, kvalitetstid, kalla det vad ni vill men det är vad jag tänker bry mig om den här veckan!

torsdag 13 oktober 2011

Härlig morgon

Idag började vi mysigt med bus ute på tomten. Träna lite med Kylie i orddiskriminering. Det är inte det lättaste. Enkelt i början men i takt med att hon blir dels trött i huvudet och dels uppe i varv så blandar hon ihop dem allt mer. Nu sitter iaf kommando på snurren (höger) helt ok på tomten så nästa steg blir miljöträna det också.

Har kommit på mig själv med att det inte alls är säkert att Kylie varit ganska pestig senaste veckan och lyssnat dåligt mm för att hon är på väg in i slyngelåldern utan det kan precis lika gärna vara för att vi knappt tränat alls den här veckan. Det lilla vi gjort är på promenader och då bara varit inkallningar (går klockrent utom när hon leker med annan hund eller är heeeeelt inne i något ofantligt väldoftande) eller koppelträning (gått riktigt dåligt senaste veckan). Men det är ju tom ganska troligt att det är träningsbiten som ger konsekvenser. Jag tränar inte på typ 9 dagar och hon blir understimulerad --> vild inomhus och svårt med självkontrollen på promenader (dvs koppelträningen) och har så mycket att få ut i kropp och huvud att hon tappar bort att lyssna. Klantig matte gjorde iaf skillnad på detta och efter en bra stund på tomten med träning i olika leksaker, olika trick, stanna kvar - övningar och mitt i störningsträning då granne med småbarn kom (det var först väldigt läskigt men sen inga problem alls) och mot slutet den absolut svåraste störningen man kan hitta på här hemma - Bosse the Cat!! Spatserar han runt är blir det helt plötsligt tuuuusen ggr svårare att göra vad matte ber om och speciellt att hålla fokus mellan saker och ting. Nu snusar hon gott ;)

Irja imponerade grymt på mig idag! Hon ville inte vara ute med oss utan gick in direkt när vi tog fram leksaker - får hon inte vara i centrum kan man lika gärna låta bli att vara med^^ Och för att inte släppa ut all värme stängde jag dörren. Men nu kmr det stora..! Jag hade glömt lägga på locket till fodertunnan upptäckte jag när jag kom in. Så jordens matgladaste hund (hon börjar dock få riktig ordentlig konkurrens i Kylie) + öppen fodertunna med många kg foder i + tomt hus = Duktigaste lapphunden ever!!! Inte en bit har hon tagit. Min fina tjej som vet att man får bara äta mat som ligger på golvet eller som man får tillåtelse att ta. Wee vad glad jag är över min duktiga kicka!! <3

tisdag 11 oktober 2011

Många bollar blir det

Vid det här laget slutar jag be om ursäkt för glappet mellan uppdateringarna^^

Kan sammanfatta läget med att det är många bollar i luften nu. Klubbem träning, jobb, skola, jobb och ett socialt liv blir mycket på en gång fast det är inte så himla fel det heller. Är lik mamma och fungerar bäst när det är mycket. Blir väldigt effektiv =)
Får förhoppningsvis tillbaka min första tenta på torsdag. Har redan nästa tenta på torsdag också men den är på bara 2.5 poäng så väldigt liten. Jag trivs kanonbra i skolan och har väldigt kul och trevligt folk i klassen vilket är bra när inte alla föreläsningar är underbara ;)

Fortfarande pussligt att få ihop föreläsningar med hund och så. Är det bara en föreläsning är det inga problem, det är de dagar som är heldagar som strular men hittills (peppar peppar och tack så mycket!!) har det löst sig utan att jag behövt missa en enda pga av det. Hundvakt en dag i veckan och sen har jag ju tur att Elias schema varit så himla bra så här långt. Familjen är dessutom guld och ställer upp massvis! Skönt att det så här långt fungerat bra och att grisarna inte ska behöva ha det pest för att jag går i skolan.

Kylie är nu 6 månader om 7 dagar. Stora tjejen!! Det börjar märkas mentalt på damen också. Helt plötsligt från ingenstans har hon börjat upptäcka att man faktiskt kan lyssna andra gången som matte säger till och inte första -.- hon är inte pest och pina ÄN så länge men det börjar så smått med fasonerna vilket märks mest i koppelträningen. I övrigt är hon precis lika rolig att träna med som innan! Väldigt duktig! Var hos Annica i veckan och hon fick leka med Della alá BC-style. Hon var megalycklig! Men jobbigt att hänga med stora tjejen sådär, sötnosen sov flera timmar när vi kom hem <3 Hon är så otroligt underbar. Det enda som är lite segt nu är att vara ensam. Hon är inte ett dugg stressad (har filmat) utan när hon har tråkigt så är det kul att sysselsätta sig med att bita på saker... Här om dagen så stängde jag av lite slarvigt och när jag kom hem hade hon förstört både sin egen och Theas matskålar som är i plats. Hon hade bokstavligt knäckt sin egen och satt i sig en del av bitarna. SUCK! Men ändå..när hon tittar på mig sådär och kommer upp och kramas...smälter mitt hjärta direkt! Hon är bara för grym!!
Tack Cilla tusen ggr om för denna mest underbara, gulliga, urgoa och bästaste hund!