lördag 28 maj 2011

Vårcupsfinal och klass 1, 2 hemma

Vårcupens final gick igår på kvällen i form av en inoff med ett hopplopp och ett agilitylopp. Det var en helt vanlig inofftävling så lite fler starter än vanligt. Först så var agilityloppet. Fick tyvärr inga filmer på något lopp men Thea var taggad och på och gjorde ett bra lopp som räckte till vinst då ledaren i cupen diskat sig i det loppet.

Hopploppet var en ganska rolig bana med framför allt tre svängar där man kunde spara väg och tid. Starten var jag lite osäker på men bestämde mig för att chansa och köra på som attan. Det blev en inkrokning på hinder tre tätt följt av ett blindbyte. Kan bara säga att hon slickade hinderstödet, JÄKLAR vad bra det blev!! Är så nöjd över att jag vågade! Såhär såg det ut ungefär efter härligt hemmaritad skiss

Vi tjänade bra med tid på våra andra två svängar och vi lyckades vinna även det loppet trots hård konkurrens. Tror vi vann med 20 hundradelar eller något sånt så det var tajt men till vår fördel. Fick ett riktigt lyckorus av loppet, det kändes helt perfekt. Kommer inte på något vi hade kunnat göra bättre, inte en snabbare sväng eller "om jag bara tagit ett enda steg till så.." utan det kändes bara grymt att allt klaffade hundra procent!! Det är extra kul att det blir så tydligt att det inte bara handlar om att ha den snabbaste hunden på banan, för det är inte Thea, utan att det också handlar om vägval och hur hårt man jobbar igenom svängarna.

Totalt påverkade inte dessa lopp resultatet och vi slutade tvåa i cupen efter Tina och Naya. Jag är nöjd med vår insats! Det absolut bästa var helt klart att se att Thea var med på banan igen, engagerad och fartig. Funderade ju på om hon kanske hade ont ngnstans efter Knivsta men det gårdagen visade ju snarare på att det var värmen eller att det faktum att vi inte var på hemmaklubben.


Idag så körde vi klass 1 och 2 på klubben så om gårdagen var Theas dag så var det Irjas tur idag. Hon var riktigt på G och nollade hopploppet. Slalomet går ju toooookigt långsamt eftersom att vi typ går igenom det. Vi tränar ju i princip aldrig agility så vi blir ju inte snabbare där vilket är ett medvetet val från min sida. Vi kör på hennes tidigare kunskaper och det får bli som det blir helt enkelt. Men hon klarade referenstiden med flera sekunder och kom på 11 plats. Det var dock bara 7 pinnar så ingen pinne men bra jobbat!
Jag kände mig off och var inte ett dugg sugen på att köra mer så jag bad Patrik hoppa in och köra istället vilket han gjorde väl. Irja gick fint med honom och hon tog tom kontaktfältet på a-hindret betydligt bättre än vad hon gör med mig! Oturligt nog så halkade hon till med banbenet på nedfarten på balansen och för att inte ramla då så hoppade hon av på sidan så hon drog på sig en 5a. Annars hade hon en bra fart, lite segare i andra halvan men klarade även här ref.tiden med marginal. Tack Patrik för hjälpen, såg riktigt fint ut =D

Så jag vill bara påpeka om ni inte redan uppfattat det att jag är sjukt stolt över mina tjejer som är så duktiga!!

måndag 23 maj 2011

Knivsta

Förra helgen tävlade vi i Knivsta, både klass 3 och lag.
Laget lyckades inte med ngn pine den här helgen, jag och Thea nollade ena loppet och drog på oss en 5a i andra.

Individuellt så lyckades jag med konsstycket att bara anmäla mig till agilityloppet på söndagen så istället för 4 lopp blev det totalt 3, vi diskade oss i ett och nollade två men vi fick dåliga tider i båda. Vet inte om det var värmen (så varmt var det inte) och det var inte heller att det var många lopp då lagloppen var efter de individuella... Nojiga jag oroar mig för om hon har ont så ska boka tid för att kolla för säkerhets skull.

Troligtvis var hon ganska oengagerad då hon svajar ut, tittar runt i starten och är allmänt loj, för tänker att om hon har ont men ändå vill så skulle hon försöka mer i koncentrationen. Nu kändes det som om hon inte var spec intresserad av att vara på banan liksom. Väldigt skumt då hon gått riktigt fint på hemmacupen. Då har Tina och Naya varit ca en sekund snabbare i alla lopp (utom 1 då som vi kom på delad plats) nu i helgen har Thea varit måååånga sekunder efter. Får hoppas på att det bara är ovana att tävla annanstans än åp Väsby då det var Rättvik senast innan cupen.

En förklaring kan vara att hon fick dåligt fäste hela första loppet. Hon är försiktig upp på gungan, halkar innan hinder 5 och gliiiider ner för hela a-hindret (syns inte så bra på filmen utan bara att hon "faller lite" på slutet av nedfarten) men springer i övrigt på i det loppet. Jag håller henne länge vid A-hindret för att kolla att hon är ok efter att ha glidit hela vägen ner. I det loppet kom vi på 10 plats och det borde blivit vår första sm-pinne om jag inte räknade helt galet.
Här är film på det loppet (kan inte få dom att hoppa in här så länkar bara)
Lördag Agility:
http://www.youtube.com/watch?v=qfluBfLfNFs

Lördag Hopp: Disk där hon tar hindret från fel håll innan röda tunneln. Jag är på fel ställe och gör fel byte och därifrån pajade allt ihop sig. Kedjereaktion liksom, var fel där vilket då gör att jag missar blindbytet jag tänkt göra efter tunneln och ja.. sen ser ni ju pannkakan^^
http://www.youtube.com/watch?v=faJGSpPGCqs

Söndag: Agilityloppet. Hon nollar men är vääääldigt långsam. Vi kom långt ner i listorna och ingen pinne.
http://www.youtube.com/watch?v=Yaz6J0DvfFg

fredag 20 maj 2011

Veckorapport

Har ganska mycket på gång för tillfället. Både den här och nästa vecka är fullspeckade med grejor. Igår jobbade jag natt och slutade imorse, hem och hämta hundarna och sedan direkt iväg till Bromma för att hjälpa Linn i hennes butik Zooklart medan hon är bortrest. Så har ett par timmar kvar här innan jag ska åka på en hemkörning och sen hemåt för pizza, film och mys. Känner att jag knappt har träffat Elias på flera veckor så det ska bli skönt med en kväll tillsammans även om den kanske inte blir så lång då jag antagligen kommer somna tidigt (läs mellan 10 och 11) som vanligt.

Imorgon blir det tävling, tror tom det är debuten på nya sm-året för oss. Och debuten i laget också. Spännande! Vi har redan en pinne i laget och förhoppningsvis blir det en till imorgon. Och sen satsar vi på bra lopp i de individuella också såklart. Small och medium kör först men sen ska jag stanna på lördagen som hinderfixare i de två sista klasserna i large så blir en riktigt lång dag. Söndag är det också klass 3 men där är jag bara med under small så då är jag hemma någurlunda iaf.

Nästa vecka så fyller jag år, ska vara tre dagar här i Zooklarts butik och sen ska jag iväg på möten. Avslutar nästa vecka med hemmatävlingar både fredag och lördag. Fredan är sista tillfället på cupen och eftersom att jag och Thea drog på oss en vägran i hopploppet (riktigt kasst lopp från min sida från hinder 4 och framåt) så gäller det att vi sätter iaf hopploppet på fredag. På lördagen är det klass 1 & 2 och då kanske Irja ska få tävla med Ulli, spännande :D

torsdag 19 maj 2011

Valp

Igår var det tredje tillfället på Väsby Vårcupen och som det ser ut nu så ligger vi tvåa totalt (resultaten från gårdagen har inte kommit upp än dock) och det är ju bra! Thea är duktig och gör allt jag ber henne om, vi har nollat alla lopp utom hopploppet igår (vägran) vilket var helt mitt fel - är det inte alltid det? ^^

Sen har vi den stora nyheten..!! Jag ska köpa valp. Det blir en liten border collie tjej från Cilla Harlins tik Ladängs Katitzi och pappa till skruttan är Seemework Key. Dom är nu 4 veckor och 3 dagar så nu har jag 4 veckor kvar att vänta innan lilltjejen kommer hem hit! Det är ännu inte klart vilken av dom 4 tikarna det blir men namnet ser ut att bli Kylie :D

onsdag 11 maj 2011

Irja 4 år!


I fredags fyllde Irja 4 år och såklart ska detta uppmärksammas. Inte varje dag en lapphund och än mindre MIN lapphund fyller fyra! Min vackra skrutta som bara är helt underbart enkel på alla sätt, hon kommer bli en klippa i att uppfostra smått :D


En favoritbild på bruden i fråga <3

söndag 8 maj 2011

Mitt i natten

Mitt i natten, Elias är i Sundsvall över helgen så det är bara jag och tjejerna hemma. Har legat och kollat på film och tv-serier. "Burlesque" - filmen med Christina Augulera och Cher, den var riktigt bra faktiskt. Jag förväntade mig en medioker film med mkt sång och kasst manus och ännu värre skådespeleri men jag gillade den faktiskt! Mkt sång, JA, Cher var iof inte den grymmaste men gjorde sin roll bra. En härlig film utan tankeverksamhet helt enkelt. Precis som det ska vara när man är ensam mitt i natten mitt i helgen.

En sån här natt funderar jag oftast lite för mycket, över beslut, framtiden, vänner, familj, ja livet i allmänhet. Tankar som går åt helt fel håll, för mörker har ett sätt att vända saker till det negativa. En sån här natt saknar jag Kim extra extra mycket. Sådär så det gör fysiskt ont fast det ändå inte går att se eller ta på. Kan bara tala om det för er som undrade, sorg Suger, med stor jävla S!

tisdag 3 maj 2011

Sommarplaner

Har suttit idag och tittat och planerat inför sommaren. Har väldigt märkligt nog missat att anmäla mig till tävlingar nu i maj, skumt men har väl haft huvudet på annat antar jag.

Nu har jag iaf bokat in en massa tävlingar och annat, bla sheltieläger i juli och kollar nu på ungdoms-sm som jag missade förra året. Vinnarna av ungdoms-sm klass 3 (de olika storlekarna) blir direktkvalade till stora SM så det satsar vi på ;)

I övrigt slappar vi ganska mkt, med mitt nya jobb har jag helt plötsligt väääääldigt mycket fritid att slå ihjäl men det går bra det med :D