lördag 18 september 2010

Sthlm Södra

Efter att ha sovit 4 timmar så åkte jag och tjejerna till sthlm Södra för att tävla klass 3. Eller ja, vi tog omvägen via Väster Haninge - ja ni läste rätt. Då gpsn visade fel med koordinaterna och jag mitt nöt inte litade på att jag själv kunde vägen utan följde gpsn som en slav. Tur att Anna kunde rädda mig ur knipan.

Agilityloppet började bra men sen kom gungan. Hon gjorde inte en ansats till att bromsa trots att jag tydligt ropade gunga, antagligen var det farten hon kom med eller så hade hon stulit lite red bull innan men flög gjorde hon iaf. Hon fortsatte av bara farten med däcket också innan vi tog om. Hon flög en gång i knivsta när hon misstog gungan för balansen och sen fick vi jobba lite med att få tillbaka självförtroendet så jag var rädd att samma skulle hända nu men det visade hon inget av utan tog om med fin fart och teknik denna gång.



Vi nollade hopploppet i spöregn. vi kom lite mer än 3 sekunder efter Rikard och Lova som vann, totalt 8e plats och därmed sista nollan. Ingen pinne men det spelar ju ingen roll eftersom att vi bara har en sen tidigare. Är supernöjd med att hon sprang på i regnet och kämpade fast det var blött och äckligt. Ganska stora svängar i ffbytena i början plus innan slalomet. Hon trycker bra på upploppet, svarar kanon på mitt "fram" så farten finns. Gäller bara att behålla dom i korta tajta svängar.

tisdag 14 september 2010

Dennis

Vi var och fikade hos mormor och morfar i söndags. Dom var hundvakt åt Dennis, weimaran, som är min mosters hund. Han är några månader gammal men gaaaalet vad stor han är :P Bilden där han står upp är han lika hög som till skåpshandtagen till vänster.
Han har ganska läskiga ögon. Just nu är dom ljusblå men han kommer antagligen att få rätt smutsgula i slutändan. Synd för jag har sett dom med bärnstensfärg och det är faktiskt riktigt snyggt.
Eftersom att han är unghund så tycker båda mina "kärringar" att han inte är mycket att hänga i julgranen men dom accepterar honom om han håller sig en bit ifrån. Busig och lekfull, nyfiken och tung är han. Jobbigare än vad jag trodde att brottas lite med han, han är ju stark dessutom. Är ju van vid mina tjejer som helt plötsligt blev några nummer mindre. Så istället för en normalstor och en liten hund har jag numera en liten och en pygmé om man mäter enligt Dennis mått.

måndag 13 september 2010

Bilfix

Min bil är äntligen fixad. Det var lite fler fel än jag trodde så nu är jag rätt pank igen.

Nästan 10 000 fattigare men bilen har nu nytt kylarhus, två nya stötdämpare, en ny drivknut, två nya damasker plus nya bromsklossar som var totalt nedslitna, körde sista vändan till verkstaden med metall direkt mot metall - det lät kan jag lova!

Men nu funkar den lilla gröna fin fint igen :D

söndag 5 september 2010

Agility Champion!!!

Igår var det tävling på klubben. Klass 3 med dubblerad hoppklass. Jag både tävlade och var funkis vilket funkade väldigt smidigt. I första hoppklassen gjorde jag värsta tavlan, satsade inte på ett blindbyte utan hamnade efter så gjorde bakombyte för att rädda situationen vilket resulterade i att det blev ett bakombyte till direkt efter där jag skulle gjort ett framförbyte, slutade med att jag stod på ena sidan hindret och Thea på andra... vi skulle åt hennes håll men hon han runda hindret och hoppa det en gång till innan jag kommit på rätt plats. Resten av loppet var ok.

Agilityloppets banvandring kändes riktigt bra och jag tänkte... fan det här kan nog gå bra ändå. Och inte tänkte jag skämma ut mig ordentligt i två lopp efter varandra! Vi går in som nummer 15 och gör ett riktigt bra lopp! Vi nollar och LEDER!!!!! Vi slutar på en tredje plats och får cert. Det sista då vi hade två i vardera sen tidigare. Det betyder att vi blev CHAMPION eller svampinjon som Annica säger!! Jäklans vad kul och på hemmaklubb dessutom! Stort!

Ännu större är nästan att det här var vårat 5e nollade lopp (om jag minns rätt) totalt varav ett varit i laglopp där laget ändå diskat sig, ett inoff hemma, ett på DM där vi totalt kom 4a och ett -det första - var i Rättvik. Det var där vi tog Theas andra hoppcert (det första plus de två tidigare agilitycerten har ju Thea tagit med Sandra). Kul att det går så pass bra när vi bara får till det. Eller ja, när JAG får till det. För Thean gör ju som jag säger så gör jag rätt blir det bra.

Visst skulle vi behöva få lite högre grundfart, vinnaren igår vann ju med ungefär 1.5 sekunder före oss men ändå. Att vi kan hävda oss alls i konkurrensen gör mig stolt!

Jag satte målet i maj att bli dubbelchampion denna säsong och inte alls tänka på sm eller så. Vi behöver koncentrera året på att jobba ihop oss och nu börjar saker och ting lossna så det var ett bra mål att sätta =D