onsdag 23 juni 2010

Smått och gott

Nu var det ett tag sen och det har hänt massor på dom här 13 dagarna. Jag jobbar nu heltid på Cabseal i Bålsta, jobbar i fabriken och håller på med att stansa packningar, isolering och annat skoj. Står upp hela dagarna så både rygg, axlar, fötter och framför allt knän är ömma men man vänjer sig ganska fort och det är ju jobb så ska inte klaga =D

En riktigt stor grej är att jag köpt bil! En Skoda Felicia kombi - 98. Grön och skojig. Märker att jag har blivit lite bortskämd (läs mycket) med vilka bilar jag kör.. tkr min bil låter massor och är obekväm och axar segt. Volvobar - Japp! Neee.. jag gillar min lilla söta bil, dessutom fick jag bilbur till hundarna (Annas gamla roligt nog) så dom kan ha det bra där bak. Hundarna har suttit i bilen men de har ännu inte åkt i den. Ska ta "Josefin-Felicia" i bruk lite mer när jag har bytt ena stötdämparen fram. "Josefin-Felicia" är bilens namn då regnumret är JSF och så heter ju modellen Felicia^^ Staffan tyckte att dubbelnamn var snyggt så nu heter den gröna lilla bilen detta extremt hemska namn... =P

Har också börjat med ordentlig träning för vovvarna. Med Irja fokuserar jag främst på "antiskällträning" och vi har haft ett pass igår. Har som sagt precis påbörjat träningen men det känns ändå som att hon fattar ganska fort, igår tränade vi lite allmänna saker som sitt, ligg, kom hit, fot etc inomhus och körde enligt samma taktik som på agilityplan. Blir det fel gör vi om HELA beteendet. Det var Annica som kom på detta självklara... *Suck* Ibland blir man hemmablind. Som det varit innan så har jag t. ex. sagt sitt -> Irja sätter sig samtidigt som hon skäller eller så börjar hon skälla efter bara ngn sekund. Jag har belönat ifall hon tystnar. Det blir ju att belöna att hon skäller en stund och sen tystnar när hon känner för det. Så vill jag ju inte ha det! Annica sa det klockrena "Det är ju som att träna slalom, gör hon fel i ingången går du ju ur och gör om hela inte väntar på att det ska bli rätt mot slutet och då belöna." Det är så klavklart men ändå. Så nu har vi påbörjat detta och en sekvens vittnade om att hon ändå försöker och är på väg att förstå vad jag vill. Vi tränade sitt->stanna och först så skällde hon, vi gjorde om, hon skällde till, gjorde om, hon gruffade, gjorde om, ett gläfs, gjorde om och sen var hon tyst! Låter pluttigt men det är stooooort för att vara Irja!! Och jag får upp hopp om att det ska gå att få en hund som kan vara tyst oavsett vad vi tränar, om hon tittar på när andra tränar och.. kanske.. även när folk knackar på dörren!

Med Thea kör jag hinderträning. Vill få ordning på slalomet och kontaktfält främst men såklart träna en massa annat också som maxfart från stillastående i starten och lång arm mm. Thea har fått två slalompass på tomten och vi tränar just nu mest på att hon ska göra slalom fast jag inte är på henne hela tiden. Alltså att jag ska kunna stå still eller gå i sidled etc och hon ska ändå göra klart slalom. Som det är nu är hon väldigt klistrig och tror att om jag stannar så har hon gjort fel. Men med extern belöning och noggrann träningsdagbok så ska vi få till det! Kommer inte anmäla mig till spec många tävlingar innan vi kommit längre i träningen, vi är helt enkelt inte mogna för att köra klass tre och som det är nu så har vissa tävlingar förstört mer än det givit då vi inte klarar av klurigheterna som krävs för att komma runt. Det kan tyckas trist men det är så jag vill göra för att kunna fokusera på att träna och bli bättre. Men tävlingsfritt blir det ändå inte, är anmäld till Sthlm Södra, Bergslagsveckan och lite annat smått och gott så tävlingar blir det ändå.

torsdag 10 juni 2010

Kursande för Veronica

Jag och Thea har varit på tvådagarskurs för Veronica Bache. hon är för övrigt en grymt bra instruktör och jag gillar verkligen känslan av att vara sedd. Varje gång som vi körde så kändes det som om det bara var vi där, fick all uppmärksamhet vilket också gjorde att vi fick tips och bastning ändå in i detaljer vilket var grymt lärorikt!

Båda dagarna så var det mycket handling i övningarna, jakkos och blindbyten men också framförbyten. Vi klarade oss rätt bra i tisdags men Thea var nog lite trött mentalt. Vi hade mött en kompis med sin golden tidigare på dan som Thea absolut inte var ett fan av och det tog nog på krafterna. I första övningen så satt starten fint med framförbyte direkt istället för inkallning. Bakombytet i slutet satt klockrent gång på gång =D (minus en enda när jag slarvade :P) Fick bra tips på hur jag ska förbereda sväng i framförbyte runt ett enda hinder och vägen vi fick då blev mycket tajtare.

Den andra övningen var skojig med jakko på slutet och en krävande serpentin med framförbyte mitt i. Vi måste träna på att Thea ska komma snabbt in på linjen igen efter bytet, både framförbytet och jakkosen. I jakkosen så blev det bara en stor sväng medan det i hälften av ffbytena resulterade i disk då ett hinder stod ganska nära de gånger hon fick stor sväng och hamnade på andra sidan om mig. Tummen upp för Theans kanonfina slalomingångar (klockan 7-8)!


Dag två fortsatte som vi slutade, mycket handling och myyyycket spring.
Första övningen innehöll två jakkos, ffbyte i starten, två blindbyten i full fart och dessutom lite skick och stick. Efter ett par försök så satte vi framförbytet i starten riktigt bra. Jag fick till en bra förberedande signal så svängen blev riktigt tajt. Blindbyte nummer 1 bliev fint och också jakkosen med tillhörande framförbyte efter. Att skicka och sticka på tunneln efter det funkade bra när jag verkligen gick in för det och då hann jag även nästa blindbyte bra. Sen kom mitt jäkla slarv! Om och om igen slarvade jag med att skicka in i tunneln som låg rakt fram... Förtjänade Veronicas uttalande "Men slarv matte!" Usch på mig! Sista jakkosen blev dock snygg. Hon svarar riktigt fint på jakkosarna och uppe vid den kluriga situationen efter lång tunnel där det var jakko, ffbyte så blev det bara fel en gång då jag knappt gick mot hindret.

Nästa övning lärde vi oss ngt heeeelt nytt. Tråkla med samma hand hela tiden, den närmast hunden. Stor skillnad mot att byta hand om och om igen som jag tidigare lärt mig. Det här upplevde jag som mer flytigt och jag hade mer tid på mig då vi backade genom situationen istället för att tappa tid på att hela tiden vända sig om fram och tillbaka. Ska definitivt tränas mer på och ska köra det med båda hundarna.

Sista övningen var träning med lång arm och kunna skicka på ett hinder fast jag sprang av och genade till nästa situation. Vi fick till det riktigt snyggt efter några försök och det var inte alls svårt att få henne att ta hinder helt själv så länge jag hade lång arm ut och var offensiv.

Så summan är att vi har haft en grymt rolig kurs och jag har lärt mig både jakkosar ordentligt och den nya tråklingen. Dessutom filat på mina blindbyten mkt (har innan varit för sen) och även förberedande ffbyten. Med lite träning blir det grymt!


Hon gjorde kanonfina slalomingångar (klockan 7-8)

måndag 7 juni 2010

Modell, student och tävling

Länge sen uppdatering och det har hänt galet mycket!
Kör i tidsordning.

I onsdags (2) var jag och hundarna modeller för Annie. Det blev både studentbilder och vackra bilder i naturen. Annie är en grym fotograf och har eget företag! Helt fantastiskt hur duktig hon är!!! Det var hon som tog bilderna i vintras på tjejerna också. Kolla in hennes sida för att se fler bilder hon tagit. Här är ett litet smakprov - fler kommer senare!


*******

I fredags tog jag studenten....!!!!! En helt fantastisk dag med glädjeoch vänner! Dagen började med champagnefrukost och skriverier i mössor. Svårt att beskriva vad jag känner nu efteråt när jag har läst vad alla skrev, alla gör mig otroligt glad och lycklig över alla jag har lärt känna under de här tre åren! Och några människor extra mycket såklart.
Sen gick vi till skolan för lite mys med mentorn och betygsutdelning. Därefter bar det av till aulan, mycket härliga sånger spelades men absolut bäst var självklart Kent - Mannen i den vita hatten.
Under utspringet kunde jag se min familj som stod absolut längst fram med ett underbart roligt plakat :P Har tyvärr inte fått till någon bild på det men det kommer för det är något som måste visas upp för omvärlden ;) :P

Mamma, pappa och jag

Min familj - Pappa, Staffan, Jag, Mamma, Ulli, Peter
Tycker att det är extra speciellt att se mina syskon så uppklädda, min "små"bröder är så söta och matchar till och med varandra med slips och allt =)

Familjen plus Elias och Mormor

På utspringet var förutom familjen också Elias, Mormor, mina kusiner Carl och Vera och Annie och hennes bror Micke. Det är Annie som tagit bilderna ovan - Tack!


Några bilder på Flakåkning

Efter att ha kommit hem från flaket och duschat ett par gångar så började folk komma till mottagningen. Ett stort tack till alla ni som kom och gjorde mig dag oförglömlig! Och tack för alla de underbara presenterna!! Jag åkte inte in till gubbskivan sen på kvällen utan hade istället kompisar som kom till mig, mysig hemmafest helt enkelt. Underbart! Jag kan verkligen inte uttrycka hur underbar dan var!!!!

**********

Dan efter studenten hade jag bokat in tävling för Irja i SoSu men jag tog en ordentlig sovmorgon istället. Istället blev det SoSu igår. Thea tävlade i lag. Det var galet varmt så jag var glad över att jag lämnade Irja hemma. Tures Töser fixade två disk men jag är ändå nöjd med dagen.

Första loppet fick vi en femma vilket var helt mitt fel. Stannade kvar i slalom för länge och hann då inte med blindbytet innan tunneln. För att rädda det hela utan ett bakombyte (som väldigt många hade gjort att diskat sig på då hundarna inte ser bytet utan kommer ut fel och tar tunneln tillbaka) så försökte jag springa förbi och göra ett blindbyte efter tunneln men blev förvirrad och tog henne med fel hand och fick ut henne förbi långhoppet. Helt mitt fel och återigen ett bevis på att vi måste träna slalom så jag verkligen litar på att hon tar hela oavsett om jag är kvar eller inte.

Är tokigt nöjd med min handling med bakombyte på hinder fyra! Det kändes helt rätt på banvandringen även om i princip alla andra gjorde framförbyte. I loppen sen ställde ff till det mer än gjorde nytta för dem som gjorde det, det blev för tajt och flera hundar trodde att man skulle hoppa hinder 6 istället. Kan tillägga att senare på dan så gjorde nästan alla bakombytesvarianten. Hon hade dessutom fina kontaktfält och gungan blev kanon!

Brittis nollade men både Emma och Pernilla diskade sig så inget resultat.


I hopploppet så var det segt. Det var otroligt varmt och det var inte många hundar som orkade springa fort. Får lite stora svängar här och där men annars är det som vanligt jag som klantar till det! Hon är på väg in i tunneln efter platten men reagerar på att jag säger "genom" och tittar på mig och då sticker hon förbi. Blev hängandes lite och därför sen till min position efter tunneln så hon hoppar över fel hinder och sen in i feltunnelingång. Jag orkade inte traggla utan körde målrakan för fullt och jag tror faktiskt inte att hon ens hajade att det blivit fel vilket är bra! Hon gjorde ju allt rätt och då är det bra att bara köra på och ha kul :D


Här diskade jag och Emma oss medan Pernilla nollade och Brittis fick fem (?) fel.

Skojig dag med mycket skratt och flum!
*******

Lååååångt inlägg men nu har jag hunnit ikapp tiden.