söndag 30 maj 2010

Studenten närmar sig

Helgen har mest gått åt till att fixa i trädgården inför fredag. Så nu är alla tälten uppslagna och även seglet är på plats. Vi har beställt mat då vi insåg att vi aldrig skulle orka göra all mat själva. Dessutom har jag nu köpt, eller mamma har köpt, underkläder till min studentklänning. Det löste sig inte som vi tänkt oss men jag får väl sy lite här och där så ska det nog ordna sig.


Den här veckan har jag i princip ingen skola alls, imorgon får jag veta en massa betyg och jag tror inte ens jag behöver gå alls på tisdag. Är ledig onsdag och sen är det bara roligheter kvar! Torsdag med studentlunch och stipendieutdelning och så och sen så kommer stora dan..!

torsdag 27 maj 2010

Sista provet gjort!

Sista provet är gjort. Därmed är jag nu klar med gymnasiet! Underbart skönt! Inga fler inlämningar eller prov utan bara softa (till nästa utbildning^^)
Så helgen kommer bestå av fix inför studenten, mina kära föräldrar sa stopp till att åka och tävla när det är så nära inpå och det är massor som behöver ordnas och jag måste ju ändå hålla med dom. Så gräsklippning, laga en del mat, städa huset, städa tomten, borsta igenom hundarna ordentligt, köpa lite skräpkläder till flaket plus underkläder till studentklänningen + diverse småfix.

Har anmält mig till klass 1 på lördagen den 5e och har fått erbjudande att bli upphämtad av både Pernilla och Annlie men jag tror nog ändå att jag sover ut den dan, dessutom lär det behövas städas en del. Men däremot den 6e, då är det lagtävlingen igen så vi är inte borta från tävlandet speciellt länge iaf =D

Elias födelsedag!

Idag blir Elias myndig i Amerika.. Alltså - han fyller 21! Grattis snygging!!!



Av mig fick han ytterligare en del ur Tex Mex - serien som han samlar på, nu finns det bara 4 kvar =D

Eftersom jag är en hemsk flickvän och åker på sista kurstillfället med "Toppa formen" ikväll så firade jag honom igår med middag tillsammans med hans farmor och farfar, mysigt!

Grattis igen :D !!!!

lördag 22 maj 2010

Väsby-lag

Laget kom tvåa! Vi lyckades med att få fem fel i hoppklassen precis som ettan men tyvärr hade vi sämre tid. Brittis gick av med Katie som haltade lite efter platta men både Emma och Pernilla nollade. Själv lyckades jag ge oss en vägran genom att glömma banan och när kom på den igen tyckte jag att det var för sent att göra ett byte (vilket med facit i hand inte alls var) och hamnade då på fel sida i upploppet. Istället för att springa på och ge henne iaf en hyfsad linje och rädda det hela blev jag kvar som om jag var på andra sidan och drog henne då förbi ett hinder och fick fem fel. Men tvåa kom vi och fick presentkort på hundsim.

I agilityklassen diskade laget sig och jag med. Nollade fram till slalom där Thea började hosta, störd av det så gick hon ur och när vi skulle tillbaka för att ta om så gick hon några pinnar tillbaks så disk men resten av loppet var fint, fint även fram till slalomet så jag är väldigt nöjd med dagen!

Härligt väder dessutom, har bränt både axlar och överarmar, att jag inte lär mig att ha solskydd...!

fredag 21 maj 2010

Inoff Väsby

Jag körde både Irja, Thea och Ture på inoffen idag. Thea och jag kom två i hopploppet, mindre än en sekund efter Anna och Ila. Men jag pushade henne inte för vinst, får ta me fan sluta mesköra nu!! I agilityloppet så skulle det bli andra bullar, nu skulle vi ta mig sjutton ta den lilla pudeln! Och vilket lopp sen..! Ett riktigt kanonlopp ända fram tills gungan. Det konstiga från Kista var tillbaka fast vi tränat den och det sett fint ut både i veckan och igår, samma gunga dessutom. Så efter tio fel på tredje sista hindret plus en del tidsfel så var vi i mål. Men har ändå en bra känsla, fick kvitto på att det går att pusha henne betydligt mer och jag lär mig mer och mer för varje lopp hur jag kan maxa henne i tid så jag tycker vi vann mycket på det här loppet. Tränade gungan lite efter och när vi körde med godis så tog det bara två ggr innan det gamla beteendet var tillbaka så får väl se hur det blir imorgon.

Ture och jag hade lite olika åsikter på plan, jag tyckte att vi kunde hoppa hinder och springa lite. Han tyckte att det var bättre att leta rätt på mamma. En söt liten mammagris är han men alltså disk i båda loppen. =)

Irja och jag diskade oss i hopploppet men det var efter mycket strul i slalom. Vet ju att hon behöver lite stöd där att bromsa upp men vi båda hade för hög fart och när det väl blivit fel en gång har hon mycket svårare att koncentrera sig så vi körde på och hade kul istället. Fin fart i alla fall! I agilityn fick vi en femma och lite tidsfel. Hon är ju lite mer osäker på balanshindrena så dom går inte fort, travar över balansen och så. Femman var mitt fel då jag inte skickade henne ordentligt in i en tunnel så vi fick vägran där.


Kul kväll trots alla myggen, tror jag har minst tio nya efter kvällen...

torsdag 20 maj 2010

Näst sista Toppa formen

Gud så kul jag hade på kursen ikväll! Tema armar och vi körde många serpentinövningar. Kändes som att jag och Thea verkligen blev bättre också, sakta men säkert så lär jag mig hur hon fungerar i olika situationer på plan. Det tar tyvärr lång tid att köra ihop sig helt på tävling men vi kommer framåt. Bra resultatmässigt gick det också! Körde gungan några vändor också, vill absolut inte att det som hände i helgen när hon gick av den händer igen men det verkar vara som bortblåst vilket känns väldigt skönt. Ska dock träna vidare på fler gungor så ofta jag får tillfälle. Och allt annat så klart :P

Får väl se hur det går imorgon och på lördag hemma på väsby men vi kommer köra på ordentligt iaf :D

måndag 17 maj 2010

Knivstatävlingar

Har varut op Knivsta i helgen och kört totalt 8 lopp. 1 laglopp och 3 klass 3 lopp per dag så jag var helt slut när jag kom hem på kvällarna.

Lagloppet var första loppet på lördan och jag var först ut i laget "Tures töser". Vi var bara tre den dan då Brittis tyvärr inte kunde komma och eftersom att Emma valde att skippa gungan med Bianca så var vi diskade redan på förhand. Så avslappnat kunde vi gå in som första par och bara göra vårt bästa, det blev ett fint nollat lopp som kändes bra!
Speciellt nöjd är jag med kontaktfälten och serpentinen på hindrena efter slalomet. Jag lät henne stå lite på gungan och hon tog det riktigt fint!


Nästa lopp, hopploppet, blev pannkaka från start till mål, min handling var lite mesig och när Thea inte tog den då så tappade jag fokus. Så kan det gå ibland. Tur att man bara kan diska sig en gång ;)

3e loppet så vände hon på gungan vilket gjorde mig rätt paff. Hon var lite långsam igenom loppet vilket synns på a-hindret också men eftersom att det var galet varmt så inte konstigt att hon blev lite trött! En femma plus en del tidsfel men annars ett fint lopp!



Sista loppet för dan så blev det disk. Jag valde fel handlingsval innan tunneln och blir lite grinig på mig själv! Jag tänkte på banvandringen att det där kmr bli riktigt svårt för oss, har tränat lite grann och då sitter hon som ett smack i tunneln så varför valde jag inte den andra handlingen?!?! Åter så blev det strul med gungan, först sprang hon förbi den, sen vände och sen ville hon inte gå upp på den. Hon stack innan på balansen så tog om den. Nu märktes det att både hon och jag var riktigt trötta för det var inte direkt samspelt.



Innan loppen började på söndan så bestämde jag mig för att ta tag i vad det nu var som hände med gungan dagen innan och efter ett par vändor på framhoppningen så gjorde hon den precis som vanligt. Skönt att det inte var något som satte sig kvar!!!!

Laget var fulltalit och vi köde på med hopploppet. Det var ett kul lopp med en del klurigheter. Vi får först en femma när hon går ur slalom. Sen klantar jag till det och diskar oss, dröjer mig kvar alldeles för länge i tunneln innan - helt utan anledning för det fanns ju inget svårt där! Och sen är jag alltså efter och visar ut henne på helt fel hinder. Hon är duktig och gör helt rätt men disk som sagt. Är toknöjd med raksträckan sen och handlingen till rätt tunnelingång av fyra plus sen in i tunneln efter det!!!! Får några svängar som kan tajtas in mycket på slutet men är supernöjd med loppet! Tyvärr diskade laget sig så inga resultat på söndan heller.


Agilityloppet för dan kom sen och det lyckades vi nolla! Tyvärr gick det för långsamt så lite tidsfel blev det. Kändes inte så långsamt som tiden sa men det märks att vi får flera stora svängar och accellerationen är inte på topp. Fin slalomingång!!


Vi diskade oss i båda de resterande hopploppen tyvärr. Det sista var riktigt fint fram tills jag skulle dra in henne mot mig efter blåa tunneln och ta hindret från andra sidan. Det var flera som körde bort sig på exakt samma ställe, Thea hade hög fart ur tunneln och låser på hindret och då blir min handling lite för mesig så hon tar den inte i tid. Jag skulle ha varit mycket tydligare och verkligen dragit henne mot mig! I övrigt är jag grymt glad över det loppet!

Inför de två sista lopen så kom Anna med idén att tagga upp Thea med att spela på avundsjuka med Irja. Stog och kampade med Irja och hetsade Thea samtidigt, gissa om det tog fart! Kanon tempo på de sista loppen och utan disken i sista och den extra tid det tog där hade det nog kunnat bli riktigt bra!

Alltså inga resultat från den här helgen men en hel del positivt att ta med sig hem! :D Båda tjejerna har varit lugna och mysiga i tältet och hagen så min nya träning har redan gett resultat på skällfronten. Thea har iof hållit sig lugn på tävlingar förut men Irja har däremot varit värsta gaphalsen så kul när det ger snabba resultat!

torsdag 13 maj 2010

Agilitydag

Idag blev det mycket agilityträning. Först åkte jag och tjejerna och mötte upp Pernilla och Brittis (som är med i vårt lag med första start på lördag) vid 11 på klubben och körde en del. För Irja blev det väldigt mycket passivitetsträning då det var lite för varmt för henne att köra helt. Tog bara ett par vändor med slalom och balansen där vi nu tränar med stopp. Det gick fint alltihopa. Framför allt passiviteten! Mot slutet så klarade Irja av att jag och Thea körde ett par hinder i rad och samtidigt vara helt tyst. Enorm prestation för att vara min finska lapphund det!

Med Thea tränade vi lite blandat, en del kontaktfält och här märkte jag en intressant grej, samma på kursen ikväll, efter att vi kört ett par vändor då jag "okeyade" henne så fort hon kom ner och trampade (så som jag vill göra på tävling) så tjyvvade hon och stack innan jag hade sagt okey. Det var bara att göra om och göra rätt, då lät jag henne stå lite extra länge. Det är på sådana punkter jag märker att hon fortfarande är ganska färsk. Att träna vidare på alltså!

Sen hade ju jag och Thea dessutom kurs på kvällen och farten var lite seg. Tjejen var ju trött efter att redan ha tränat den dan, lite bättre planering från min sida att önska till nästa gång! Vi körde starten från agilitybanan från igår. Vi kom ju inte iväg till den pga av skolan så det var kul att köra den. Det gick bra och jag fick tydligt vad vi behöver jobba mer med av sekvenserna som var med i banan. Ska träna upp lite bättre släpp och "fram". Och sen måste jag tänka på hur jag ska maxa hennes fart - kanske inte så bra utvärderat idag då eftersom att hon som sagt var lite trött när kursen väl startade.

onsdag 12 maj 2010

Lång skoldag!

Idag åkte jag till skolan som vanligt till 8 men istället för att åka hem vid fyra så slutade jag halv 6. Hade fysik B prov som började halv två och höll på i fyra timmar. Det gjorde att jag inte hann till inoffen i Märsta =( Var inte hemma förrän kvart över 6 och första banvandringen var halv 6 med small ut först, dessutom var det inte så många starter så jag hade hunnit lagom till att mina lopp var över. Det var riktigt trist för jag hade gärna velat ha några lopp med Thea innan helgen och Knivsta med 4 lopp om dan. Men det är iaf kurs imorgon så då får vi köra lite, hoppas att det blir en längre sekvens eller till och med en hel bana! :D

Gävle

Ja, jag vet att jag är seeeeg på att uppdatera för tillfället men har så mkt i skolan så varje ledig stund går åt till annat än bloggande. Här kommer iaf helgens recension. Jag och Irja tävlade två lopp per dag, Theas karenstid går ut på tisdag så hon fick inte tävla i helgen utan får vänta till nästa och Knivsta.

Helgen i Gävle var väldigt lyckad även om den började med stress och kaos när min och Annelies klocka inte ringde på lördag morgonen så vi vaknade 10 minuter efter att vi skulle ha åkt. Vi kastade in oss och hundarna och banvandringen var sen så vi hann i alla fall. Höll själv på att missa banvandringen då det var gemensam banvandring för 77 pers...trodde hundra % att det skulle vara delad så jag gick och rastade hundar och började bära prylar tills jag insåg att jag var på fel ställe.

Trots att tuff morgon så gick jag och Irja ut och nollade första loppet! Jag är extra nöjd med ett offensivt blindbyte (efter ett hinder vilket var ett av mina mål den här helgen - att inte bara blindbyta efter tunnlar) innan balansen. Det räckte till en 4e plats och vi hade hela 3.5 sekunder till godo mot referenstiden. Så första agilitypinnen klar! :D

Hopploppet nollade vi underbart nog också! Tyvärr gick det långsamt så vi fick tidsfel. Ganska ordentliga också...tycker själv att det var ganska tajt tilltagen tid men såna är reglerna. Kom på 4e plats här med, efter Annelie och Troya som kom på tredje och tog sin andra hoppinne!

Inget av loppen filmades tyvärr då min kamera dog och Annelies var fel formaterad så vi fick 5 sekunderslopp.

Dag två så var vi i tid och agilityloppet var först även på söndan. Här är jag super nöjd med min start, tre hinder på rad varav långhoppet sista, sen en sväng in i platta, funderade på lite olika starter - inkallande (som vi tränat massa på kursen) - bakombyte vid platta, framförbyte innan, etc. Men jag ville utmana mig själv och valde att springa med henne med bara ett litet försprång för att maxa farten och sen blindbyta efter långhoppet. Trots att det var mitt i en sväng och jag var lite rädd för att hon skulle hoppa snett över långhoppet så blev det super bra! Sen gjorde jag bort mig, jag fokuserade för mycket på böjda tunneln där flera hade kört bort sig då hundarna var helt riktade mot fel tunnelingång. Jag ville vara långt fram där så jag kunde skicka henne rätt men då tryckte jag henne förbi ett hinder då jag glömde att dra in henne på det först. Där får man för att man fokuserar för långt i förväg! Men i mål med 5 fel och är riktigt nöjd!

Sista hopploppet blev disk. En megasvår slalomingång gav oss en 5 och sen så fick hon en stor sväng precis innan upploppet. Vi bakombytte där så jag hade räknat med att få en ganska tajt sväng eftersom att jag har upplevt att hon fått det tidigare på bakombyten men vi har nog inte tränat tillräckligt på att korta upp sig där så svängen blev stor. Hade som sagt inte räknat med det så istället för att dra henne mot mig så körde vi på och därmed så sprang vi förbi första hindret i raksträckan på slutet. Annelie och Troya nollade även det här loppet och tog därmed sin sista hoppinne och är nu uppe i tvåan :D!!!

Jag är riktigt nöjd med helgen! Två hindernollade lopp med två 4 placeringar och en pinne. 3 felfria slalom av 4 och det vi fick 5a på var en ingång vi aldrig tränat. Gillade farten också även om vi fick tidsfel i ett lopp. Hon har öppnat ögonen för agility och det synns tydligt att vi båda har kul på plan vilket är det viktigaste!

fredag 7 maj 2010

Tjejerna på verandan

Mina sötnosar

Massa agility

I tisdags var jag och tjejerna på banträning på klubben. Annica hade med sig en klass två bana som Helene gjort. Är väldigt nöjd med starten jag gjorde med båda tjejerna, den har vi tränat på på "Toppa formen". Inkallande start med framförbyte. Jag var inte helt säker på att Irja skulle klara det och första försöket så drog hon förbi första hindret men vi tog om och resten av loppen gjorde hon det klockrent! Sedan var det en sekvens jag hade riktigt svårt med. Efter slalom så var det över ett hinder, runt det och sen in i en tunnel. Jag styrde över båda tjejerna tillbaka över hindret genom att inte hålla i dom tillräckligt förbi hindret och jag har inte alls tränat mycket på handling förbi hinder så det fick jag kämpa med. Fjärde försöket (efter två med Thea och ett med Irja) så lyckades jag få förbi Irja och nästa försäk även Thea. Höll dock Thea överdrivet hårt så hon fick väldigt låg fart eftersom att jag inte alls signalerade vart vi skulle sen. Måste tränas på!

Igår åkte jag och Thea till Toppa Formen - kursen och vi började med att träna på raksträckor med att springa förbi hinder. Inte direkt samma grej som vi hade problem med i tisdags men nytit ändå. Det gick kanonfint! Sedan drog vi igenom flera övningar som vi själva har haft problem med förut. Flera stycken innehöll "lång arm" och även en sekvens där en tunnel låg under a-hindret och vi skulle ta tunneln och sen slalom efter. Likt hur det var i Rättvik där jag inte ritkigt vågade släppa på henne in i tunneln och hamnade då efter till slalom och skapade en egen vägran. Här satsade jag och det gick klockrent!

Testade också på starten från agilityloppet från min första klass 3 tävling som vi diskade oss på. Det tog flertalet försök men jag klarade det till slut. Det handlade om att jag inte fick mesa, Thea är för snabb för det. Jag måste köra på och ge gärnet varje sekund men då går det också riktigt bra!

Sista övningen var en klurig en och vi testade flera alternativ. Även här var det min fart och hur mycket jag mesade som avgjorde ifall vi klarade det eller ifall vi diskade oss. Men efter lite pepp och ordentliga pushningar så fick jag till det.

Det är så otroligt nyttigt när man är fler och tränar och de övriga inte låter en mesa, inte låter en ens tänka tanken på att ge upp utan bara säger åt en att skärpa sig och springa fortare / vrida på sig mer eller vad det nu är. Det här kommer att bli kanon och jag är så himla taggad :D Nu i helgen blir det tävlingar i Gävle men det blir bara tävlingar för Irja eftersom att Theas karenstid går ut på tisdag. Ska satsa på att hitta något stället där jag kan få till blindbyte på ngt anat ställe en bara efter tunnel vilket är i princip det enda stället jag gjort blindbyten på tävling förut.

tisdag 4 maj 2010

Västerås

Vi har tävlat i Västerås hela helgen - klass 1. Rätt skönt för jag kunde sova på landet så åkte ut på fredan och hade bara 15 min till tävlingsplatsen.

På lördan var det två agilitylopp, i det första hoppade Irja alla nedfarter på kontaktfälten! Jag som har tänkt att skita i stopp då hon behöver få upp fart får definitivt tänka om! Bruden sprang på som sjutton i alla fyra loppen under helgen så fart saknade hon inte (även om hon inte är galen bc direkt ;) ) Det loppet slutade med 15 fel, alltså satte vi allt utom kf^^ Jag måste säga att det var ju helt mitt eget fel, dels därför att jag medvetet skitit i stopp och kört på fart istället men också därför att jag inte bromsade eller ledde ner henne utan bara sprang på. Gungan hoppade hon av långt innan den slagit ner, det har hon aldrig gjort förut men det var antagligen också mitt fel i o m att jag taggade på henne och sprang. Dock stannade hon en stund innan slalom, tittade sig runt. Vet inte riktigt vad hon höll på med^^ blev lite nervös över att hon kanske skulle dra av plan senare i sista tunneln för den utgången låg ganska nära vårt tält och så har hon ju gjort förut men efter att ha fått kontakt med henne igen så var hon jätte fokuserad resten av loppet.

Andra loppet så hade jag bestämt mig att sätta kf, skulle hjälpa henne ned och tränade lite innan på tempoväxlingar och att hon skulle bromsa när jag bromsade. Det gick kanon! Satte alla fälten även om a-hindret var lite tveksamt. Men i mål på 5 fel då hon drog förbi balansen som var andra hindret. Har inte sett filmen men tror inte att jag ens handlade den - tyckte väl att den var på en sån tydlig linje. Hon drog iaf förbi och luktade lite...koncentrationen kanske föll en aning från damens sida och jag kände att det nu skulle bli ett sånt där segt lopp vi hade i höstas där hon stannar och har sig. Men icke! Efter vägran och vi då tog balansen igen så flöt resten av loppet kanon och hon jobbade riktigt fint!

Kan alltså summera lördan med -hög fart men att det märks att hon ännu är lite ovan vid tävling. Därav ett stopp i vardera lopp. Och sen så måste jag lösa kf! Kul dag :D

På söndan så var det istället två hopplopp så här skulle vi slippa kontaktfälten. Dock så brukar det ju vara lite klurigare handling i hoppen så var väl lite mer nervös. Och efter dan innan så kände jag verkligen att det kunde gå bra...om allt klaffade. Första loppet kändes ganska enkel i handlingen och de enda fel vi fick var i slalom.. hon missade först i ingången så vi tog om. Då gick hon ur näst sista porten, tog om, samma igen, tog om och samma igen. Då kände jag "Fan heller" och så diskade vi oss och körde på istället. Det jag blev väldigt glad över var att hon inte sänktes av att göra om slalomet så många gånger utan sprang väldigt fint resten av loppet, ja, innan också för den delen. Vet inte riktigt vad det var för spöke i slalomet som gjorde att hon gick ut på samma ställe om och om igen, jag sprang inte på och drog alltså inte förbi henne och hon gjorde slalomet med fin fart fram tills hon gick ur. Men hon är färsk och slalom är ju definitivt det som sitter sämst så vi får träna vidare. Hon gjorde väldigt fina slalom i både loppen på lördan!



Andra loppet kändes lite roligare, mer handling. Speciellt var det ett staket jag verkligen ville sätta. Extremt många fick vägran där för att hunden fick för stor sväng och då kom långt förbi hindret. Vi har ju tränat ganska mycket på staket och jag körde lite på framhoppningen och det kändes bra. Vi körde även igenom slalom och nu satt det varje gång. Vi startar och klarar oss bra, sätter staketet. Sen ramlar jag innan den långa blå tunneln...mitt pucko hade glömt byta skor^^ Kommer upp så fort jag kan men hinner inte hjälpa henne vid hindret efter tunneln men hon tar det jätte fint helt själv. Vi klarar slalom och har bara upploppet kvar...nollade med första pinnen!!!!!! Var jätte rädd när jag var i mål att jag skulle ha nuddat tunneln i försöket att ta mig upp efter vurpan men inga fel och jag kan knappt beskriva känslan.


Jag satte i höstas som långsiktigt mål med Irja att någon gång i hennes agilitykarriär ta 1 (EN) pinne över huvudtaget. Det var vårt långsiktiga mål. Jag kände mig tillfreds med att hon var långsam och kanske drog ibland, vi skulle bara köra för att det var roligt och hade absolut ingen tanke på att kanske komma till tvåan. Nu efter den här och efter förra helgen så inser jag att jag har värderat Irja HELT fel! Hon tycker att agility är kul och hon vill springa! Söndan var det fullt fokus hela tiden, inga stopp eller nosande. Det är en sån seger i sig att hon visar tydligt att hon tycker att det är kul! :D :D :D Och nu ska jag absolut sätta upp nya mål för oss! Kan nämna att vi kom i mål på en 7e placering, sista nollade och därmed sista pinnen. 34 komma någonting sekunder och referenstiden var på 38. 4 sekunder till godo och här pratar vi om damen som i höstas diskade sig pga av tiden..! Åh, vad lycklig jag är över min stora lurviga gris!

Träningen under vintern har passat henne super, att dels konkurrera med Thea (snacka om att hon taggar när jag kör med Thea, sitter och råskäller typ hela tiden...*suck* men iaf :) ) och dels köra väldigt korta pass med mycket vila emellan. Mestadels raksträckor och alltid en kanonbelöning efter. Ska fortsätta på det temat plus kämpa på med slalom och träna om kontaktfälten.

*Lyckorus*